Leten A380

Leten A380

11.5.2019 | Kirjoittanut: Masaturpaattori
Alunperin julkaistu Blogspotissa 15.7.2017

Hinta arvosteluhetkellä: 139,90 euroa

Valmistaja: –

Kauppa, josta tuote ostettu/saatu: Sexshop

Tuotteen mitat: Pituus 32 cm

Tuotteen paino: –

Lisätietoa: Pakettiin kuuluu latauspiuha ja imukuppi seinään kiinnittämistä varten

Voi kyllä! On jälleen aika arvostella moottorilla varustettu masturbaattori! Edellisestä ostoksesta viisastuneena päätin ostaa mallin, joka keskittyy ainoastaan edestakaiseen työntöliikkeeseen. Teoriassa jo pelkästään tämän ominaisuuden ansiosta Leten A380 voittaa aikaisemmin kokeilemani moottorimasturbaattorin kirkkaasti, mutta annetaan teorian olla teoriaa. Testataan ensin ja tuomitaan vasta sitten.Leten A380 antaa itsestään laadukkaan kuvan heti ensikosketuksesta lähtien. Se ei kolise tai helise heiluttaessa ja viimeistely on huolella tehty ainakin pintapuolisesti. Käyttöohjeista ei voi sanoa samaa, sillä englannin kielinen selostus on varsin kyseenalainen. Taitaa olla valmistajille Google Translate tuttu. Tuote on kyllä aika kookas ja painava, mutta aktin aikana tästä ei ollut haittaa. Tuotteelle tulee vielä lisäpituutta, kun päätyyn liittää mukana tulevan imukupin seinäkiinnitystä varten. Vaikka imukuppi toimiikin paremmin aikaisempiin vastaaviin verrattuna, Letenin suuri paino irroittaa sen käytön aikana seinästä varsin helposti. Suosittelen siis tukemaan laitetta sitä käytettäessä seinää vasten.

Leten on edellisen tuotteen tapaan akkukäyttöinen laite. Latausaika on huomattavasti lyhyempi, kuin Mega-Bator Pussylla, mutta sitä myöten on myös käyttöaikakin. Täytyy tunnustaa, että en muista tarkalleen tuotteen käyttöaikaa pitkän tauon takia, mutta muistaakseni puhutaan n. tunnista. Tämä riittää omassa käytössäni niukin naukin, mutta siitä lisää myöhemmin. Letenin lataaminen tapahtuu hieman totuttua erikoisempaa kaapelia käyttäen. Tämä kaapeli nimittäin kiinnittyy paikalleen magneettien avulla. Tämä saattaa kuulostaa kovin edistykselliseltä teknologialta, mutta todellisuus on kaikkea muuta kuin edistynyt. Johto nimittäin irtoaa hyvin helposti paikaltaan heikkojen magneettien takia. Johdon lyhyys pahentaa asiaa entisestään. Onneksi kyseessä on kuitenkin USB-liitäntään menevä kaapeli, joten jatkokaapelin käyttö on aina mahdollisuus. Optimaalisesta ratkaisusta on turha tosin puhua.

Puolet Letenin kotelosta on varattu elektroniikalle ja toinen puolisko varsinaiseen toimintaan. Kotelo ei ole edellisen moottorimasturbaattorin tapaan vesitiivis, joten suihkuseuraksi siitä ei ole. Mäntäosan kummallakin puolella sijaitsee sininen ikkuna, josta sisällä näkyvää toimintaa voi tarkastella, joskin näkyvyys on aika heikko. Tuotteen yläosasta löytyvät virtakytkimen lisäksi painikkeet sekä nopeuden, että liikekuvion säätämiseen. Nopeuksia on viisi ja kuvioita 10. Omituista kyllä, näitä ei pysty yhdistelemään. Nopeuden säätäminen koskee vain ja ainoastaan simppeliä edestakaista liikekuvioita. Muiden liikekuvioiden kohdalla nopeutta ei voida muuttaa. Nopeuden säätäminen toimii muutenkin kovin epäloogisesti. Välillä hidastaminen saattaa aiheuttaa nopeutumista ja välilllä nopeus saattaa olla odotettua korkeampi. Tätä ei taideta olla ihan loppuun asti testattu.

Leten purettuna osiin

Kuinkas itse tuntuma? Letenin läpikuultava insertti on n. 17 cm pitkä, jota voisi pitää riittävänä. Tunneli on täytetty päästä päähän erilaisilla muodoilla ja varsin kova materiaali pitää huolen siitä, että ne myös tuntuvat aktin aikana. Omasta mielestäni tunnelin muotoilu tuntuu hieman epätasapainoiselta ja väljältä. Terskan takana on liikaa tilaa, mutta tuntuma paranee jälleen peniksen juurta lähestyttäessä. Tunnelissa tuntuu muutenkin olevan pari turhan terävää kohtaa, joita pyöristämällä mukavuutta voitaisiin parantaa.

Vaikka Letenin männän liike vaikuttaakin mukavan vahvalta ja ripeältä insertin ollessa tyhjänä, karu totuus paljastuu peniksen ollessa sisällä. Matalin nopeus voidaan unohtaa täysin, sillä mäntä ei jaksa liikkua senttiäkään tällä asetuksella. Toiseksi hitaimmalla nopeudella mäntä liikkuu niin pitkään, kunnes penikseen pumpataan hieman lisää verta. Vasta kolmosasetuksella mäntä jaksaa pitää jatkuvaa liikettä yllä. Moottori ei kuitenkaan jaksa painaa samalla teholla alusta loppuun saakka, vaan akun tyhjentyessä nopeuskin heikkenee. Toisin sanottuna: Session loppuvaiheessa vitostason nopeus saattaa vastata kolmos- tai kakkostason huippunopeutta. Tämä on kuitenkin valitettavan yleinen ongelma moottoreilla varustettujen masturbaattorien kanssa.

Leten on myös varsin kovaääninen. Tyhjänä ääni on siedettävä, mutta peniksen ollessa sisällä moottori rupeaa itkemään puutteellisen voiman takia. Ääni onkin se asia, jonka takia tuotteeseen totuttelu kestää jonkin aikaa. Ensimmäisellä käyttökerralla en saanut orgasmia ja olin tähän kovin pettynyt. Toisella käyttökerralla sain orgasmin, mutta se edellytti muutaman minuutin esilämmittelyä ennen Letenin käyttöä. Kolmannella kerralla orgasmi tulikin ilman sen kummempaa säätämistä, mutta akku kesti juuri ja juuri loppuun saakka. Kokemus parani lisää, kun laitoin päähäni kuulokkeet laitteen äänen peittämiseksi. Yllätyksekseni, kokemus oli parhaimmillaan seisaaltaan imukupin kanssa. Kyllähän tuote istualtaankin toimii, mutta jos olet aikeissa hankkia Letenin, niin suosittelen ainakin kokeilemaan seisoma-asentoa. Eli kyllä Letenillä orgasmit saa, mutta totuttelua se vaatii ja ihmisestä riippuen voidaan joutua tekemään lisätoimenpiteitä parhaimman kokemuksen aikaansaamiseksi.

Sitten vielä puhtaanapito. Insertti on kyllä helppo pestä ja kuivata, mutta sen monimutkainen kiinnitys-/irroitusmekanismi tekee hommasta harvinaisen haastavaa. Insertti nimittäin kiinnitetään päädystä eräänlaiseen kehikkoon, joka taas tökätään kiinni männässä kiinni olevaan kehikkoon. Jotta nämä kehikot saataisiin irti toisistaan, pitää ensin avata toinen tarpeettoman hankalalla kiinnitymekanismilla varustettu katseluikkuna. Sen jälkeen päästään painamaan klipsiä, jolla voidaan irroittaa inserttikehikko paikaltaan. Ei kuulosta kovin hankalalta vai? No kuvittele tekeväsi sama homma sen jälkeen kun olet ejakuloinut inserttiin ja se pitäisi saada tyhjennettyä valuttamatta sen sisältöä lattialle. Kuvittele myös, että ainoa paikka johon Letenin voit laskea käsistäsi vessan puolella on lavuaarin reuna. Tämä ei ole kovin hyvä idea tuotteen vesitiiviyden puutteen takia. Äkkiä kuitenkin huomaat, että Leten on liian suuri olemaan lavuaarin reunalla! Tämän vuoksi joudut laittamaan tuotteen lattialle, mutta siinä taas pitää ottaa huomioon blah blah blah…

Lyhyesti sanottuna: Leten on varsin epäkäytännöllinen. Jos masturbaattorin insertin irroitus-/kiinnitysmekanismin käyttäminen vaatii strategisen toimintasuunnitelman laatimista, jossain ei ole kaikki kohdillaan. Minähän vain haluan irroittaa insertin ja pestä sen! Kuinka hankalaksi se pitää tehdä!? No ainakaan tästä ei voida pistää enää pahemmaksi, vai mitä? (spoileri tulevaa ajatellen: Kyllä voi)

Yhteenveto

Leten A380 on varsin kallis moottoroitu masturbaattori, jolla on kuitenkin mahdollista saada tuloksia aikaiseksi. Insertti on aavistuksen väljähkö, mutta materiaali on kestävää ja tuo hyvin esille tunnelin muotoilun. Tuote toimii kyllä ihan kädessäkin pitämällä, mutta itse sain parhaimman tuloksen painamalla sen seinää vasten imukupin avulla. Latausaika on lyhyempi, kuin aiemmin kokeilemassani Mega-Bator Pussy-masturbaattorissa, mutta niin on myös käyttöaikakin. Lataukseen käytettävä johto on täysin perseestä ja insertin irroittaminen ja asettaminen paikalleen on tarpeettoman kömpelöä. Moottori on alitehoinen ja hidastuu huomattavasti peniksen ollessa sisällä. Vauhti myös hiipuu sitä mukaa, kun akku tyhjenee. Leten ei ole vedenpitävä, joten sen kanssa on oltava tarkkana. Säätövaraa nopeudesta ja liikekuvioista löytyy, mutta nopeussäädöt toimivat jostain syystä vain yhden liikekuvion kanssa. Yksi lisänopeus ei olisi ollut pahitteeksi hyytyvän moottorin takia. Kaiken kaikkiaan Leten A380 jättää suuhun varsin ristiriitaisen maun. Jos hinta ei sinua pelota, niin kokeile tuotetta kaikin mokomin, mutta varaudu mahdollisiin pettymyksiin. Muussa tapauksessa voit jättää tämän hyllyyn.

Kommentoi

avatar
300